Започна частта, в която кандидатите за президент на БФС говорят пред делегатите на Извънредния конгрес на централата. Първи беше Михаил Касабов, след него говори Манол Иванов. След него думата взе Димитър Бербатов, а сега говори Петьо Костадинов. Всеки от кандидатите има по 5 минути да заяви своите виждания и да призове делегатите да гласуват за него.

"Не обичам да говоря дълго. От 45 години съм свързан с българския футбол. В последните 28 години съм вицепрезидент на българския футбол. Не мога да обещая промяна с магическа пръчка, но ще си изпълня обещанието си, ако бъда избран. В Изпълкома няма да има собственици и президенти на клубове. Тези хора трябва да са част от футболната лига.

БФС трябва да се съсредоточи върху аматьорския и детско-юнишеския футбол. Трябва да подпомагаме юношеския футбол и да изграждаме едно поколение. Купата на България може да бъде върната във футболния съюз.

Нека си припомним и какво ни пожелаха гостите от ФИФА и УЕФА, а именно обединение", заяви Касабов.

Ето какво заяви и Манол Иванов:

"Аз, неизвестният, ще се възползвам да направя обръщение към вас в рамките на оскъдните 5 минути, които ни дава БФС. Уважаеми делегати, надявам се намеренията ми да бъдат чути и разбрани от всички. Конгресът е първата стъпка за нова комуникация с държавата, медии. Обръщам се да загърбим статуквото и да върнем футбола където беше преди 30 години. Ако не гласувате сега за промяна, значи или сте зависими, или вие е страх. Но тогава не се оплаквайте. Аз обещавам прозрачност и честност. Като експерт по кризисен мениджмънт предотвратих фалити на предприятия, които после бяха на печалба. Така постъпих и с Нефтохимик, но собственикът се отказа поради невъзможност за издръжка.

Ясно е, че претендентите за президентския пост са със заслуги, но някои от заслугите са с много стара дата. Надявам се, че оттук нататък ще има реална промяна. Това е написано от мен лично. От сърце и душа искам да споделя, че не съжалявам, че се кандидатирах, не съжалявам за нищо през тези два месеца. Направих го, за да покажа моята подготовка и диалогичност. Всеки е постигнал в своята област успехи, за мен беше мотивиращо да се състезавам с тях и да споделим идеи.

Съжалявам, че не можахме да се обединим - може би трябваше да излъчим един човек. Все още не е късно. Надявам се, че тези, които сега ще гласуват, няма да гласуват под някакъв натиск, вярвам, че това нещо няма да бъде направено - ако бъде направено един ден децата и внуците ви, феновете, ще ви питат защо се е случило така в този момент. Призовавам ви да гласувате със съзнанието си и Бог да ви благослови", каза Манол Иванов.

Допуснаха до гласуване всички кандидат президенти на БФС, вотът ще е в тъмна стаяКонгресът стартира основната част, а именно изборът на нов председател

Официално: Приеха оставката на Михайлов, вече не е президент на БФСБеше освободен и старият Изпълком