Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов говори пред делегатите по време на Извънредния конгрес на БФС. След него говориха и Петьо Костадинов и Георги Захариев.

“Решенията, които се взимат днес тук са за бъдещето на българския футбол. Денят настъпи за промяна. Всеки от вас ще направи изборът, който мисли, че е удачен. Ние с моя екип обиколихме страната за трети път. Тази обединеност, която всички търсим започва с вас. Вие сте тези, които решават. Във ваши ръце е бъдещето на футбола. Както ние сме обединени със Стилиян и Мартин. Въпреки опитите да бъдем разделени. Трима е по-добре от един и затова сме заедно от толкова дълго време и ще продължим да бъдем. Важно е да се обедините за развитието на българския футбол”, каза Бербатов.

Ето какво заяви и Георги Захариев:

"Помолих за презентация, за да мина по няколко точки. Искам да попитам дали българският футбол върви в правилна посока? Къщата на българския футбол гори. Трябва бързо и рязко да взимам решение за българския футбол. Плавен преход? Какво искате? Плавно да се класираме за Световно през 2268 година ли?

Ние трябва да търсим обединение, но това трябва да става по проекти, промяна и идеи. Молбата ми е да бъдете смели. Гласувайте задължително", заяви Захариев.

Изявлението на Петьо Костадинов:

“Ще изисквам не емоционални, а професионални аргументи. Как бих могъл да ви гледам в очите и да говоря за развитие, ако нямах зад гърба си над 200 организирани официални мача. Не бива да се съмнявате, че ще положа интензивна грижа за развитие на младите състезатели.

Уважаеми колеги, мога да продължа още дълго, за да ви уверя, че съм наясно със запетаите за функционирането на българската футболна система. Нямаме обвързаности с нито един политически кръг. Всички са експерти. Изборът е ваш”, заяви Костадинов.

Допуснаха до гласуване всички кандидат президенти на БФС, вотът ще е в тъмна стаяКонгресът стартира основната част, а именно изборът на нов председател

Касабов: Не мога да обещая промяна с магическа пръчкаЗапочна изказването на кандидатите за президент