Голям скандал се разрази в националнияу отбор на Англия преди последните две европейски квалификации. Крилото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг бе отстранен от тима за предстоящия мач с Черна гора. Причината е свада с играча на Ливърпул Джо Гомес по време на лагера в Нюкасъл. Тя започнала още по време на дербито между двата отбора в неделя, спечелено от Ливърпул с 3:1 на Анфийлд и продължила и след сбора на националите. Според Дейли Мейл Стърлинг се е опитал да хване защитника на Ливърпул за врата при влизането им в столовата, но двамата бързо са били разтървани. Нападателят на Сити ще бъде с отбора, но е изваден от състава и няма да играе срещу Черна гора.

Взехме решението да не разчитаме на Рахийм в четвъртък. Едно от най-големите предизвикателства пред нас беше да изолираме клубните съперничества, когато футболистите дойдат в националния отбор, и го постигнахме. За съжаление, в този случай емоциите от мача в неделя явно още бушуват. Мисля, че постъпихме правилно. Стигнахме до това решение със съгласието на целия отбор. Сега важното е да подкрепим играчите и да се фокусираме върху самия мач, коментира селекционерът Гарет Саутгейт.

Самият Стърлинг се е извинил на Гомес и съотборниците си в националния отбор, а извиненията му са били приети от всички. Играчът на Сити излезе и със специално изявленине по случая в Инстаграм. Всеки знае каво означава тази игра за мен. Всеки знае, че не съм такъв човек. С Джо разменихме думи, изяснихме нещата и продължаваме напред. Във футбола емоциите често ескалират и аз признават, че при мен се случи точно това. Играем тази игра заради любовта ни към нея. Двамата с Джо сме на мнение, че това бяха само едни лоши десетина секунди, всичко е свършило и нямаме намерение да го правим по-голямо, отколкото е всъщност, написа Стърлинг.

Англичаните се нуждаят само от точка в двата мача срещу Черна гора на Уембли и Косово в Прищина, за да си осигурят класирането за финалите на Евро 2020.