Световният шампион Германия направи фалстарт на Мондиал 2018 в Русия.  Бундестимът бе бледа сянка на онова, което показваше преди 4 години в Бразилия и заслужено загуби от Мексико с 1:0 в първия мач от група F. Цял мач германците се лутаха в атака и срещнаха непреодолим отпор в добре организираната мексиканска отбрана. Серевноамериканците демонстрираха традиционното си съчетание между латински темперамент и европейска пресметливост и организация и закономерно се поздравиха с крайния успех, с който още повече ще завържат положението в групата

Двубоят започна във вихрено темпо и с атаки към двете врати. Мексиканците бяха заформили здрав защитен вал пред полета си и контраатакуваха много опасно, използвайки огромните пробойни в защитата на Бундестима.  В 35-ата поредната грешка в защитата на Маншафта донесе гол за Мексико. Лосано получи от Чичарито в наказателното поле, финтира Йозил и с удар в близкия ъгъл порази Нойер - 1:0 за "ацтеките". Последва светкавичен отговор на германците. Тони Кроос разтресе напречната греда след пряк свободен удар от 20 метра.

След почивката Германия продължи да владее повече топката, но допускаше доста брак в подаванията. В 57-та минута Чичарито и Вела се озоваха сами срещу един бранител на световния шампион, но първият не отигра добре и лиши отбора си от втори гол.  До края германският щурм не даде резултат и резултатът се запази.