Футболната съдийка Теодора Тодорова е изпратила докладна до президента на БФС Борислав Михайлов, разказвайки и на него за сексуалния тормоз, на който я е подлагал председателя на Областния съвет на БФС в Монтана Ангел Стоянов. Тя съобщи още чрез съобщение във "Фейсбук", че ще бъдат сезирани и етичните комисии на УЕФА и ФИФА.

Тодорова е учудена от казаното от Бончо Генчев (председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново), че на този етап Ангел Стоянов няма да бъде махан от пост, докато обвиненията й не бъдат доказани, пише sportal.bg.

"Защо искате от раз да се види всичко? Поетапно. След като има такива хора, които да постъпят по такъв начин, очаквате същите тези хора да си признаят и да не се скрият, а да кажат "Да, сгреших, виновен съм". Когато човек казва истината няма как да се обърка или уплаши от нещо, освен от натиск и корупция. Както съм казвала... има доказателства и свидетели. Другото е въпрос на наглост, пари и връзки.

След като председателя на Зоналния Съвет на БФС във Велико Търново (Бончо Генчев) заяви, че Председателя на ОС на БФС Монтана Ангел Стоянов няма да бъде отстранен от изпълняваната длъжност до изясняване на случая и, че г-н Стоянов по никакъв начин не бил нарушил служебните си задължения, с нас се свързаха още футболни личности от България и такива извън страната, както и няколко неправителствени организации, защитаващи правата на жените.

Докладната до председателя на Български Футболен Съюз Борислав Михайлов, и в случая българското законодателство не е единствено и водещо в целите, които искам да постигна. С помощта на по-горе упоменатите ще бъдат сезирани етичните комисии на УЕФА и ФИФА и казуса ще бъде разглеждан и по техните етични норми, а това са норми, които БФС като техен член е длъжно да спазва.

Отделно от това неправителствени организации ще се занимаят с проявената полова дискриминация. Недопустимо е г-н Стоянов да не бъде отстраняван от поста си, при условие че е заявил, че ще завежда дело, а не е изключено свидетели по това дело да бъдат хора, които са зависими от него", написа Теодора Тодорова.