Френският вестник "Фигаро" изразява огромно притеснение за класирането на своя национален тим на Мондиал 2018. Според изданието проблемът за "петлите" може да бъде още по-голям, тъй като европейските вицешампиони гостуват на България.

Естествено, журналистите се сетиха и за историческата дата 17 ноември, 1993-а година, когато след победата си с 2:1, селекцията на Димитър Пенев сензационно изхвърли французите от световното.

"Този катаклизъм срещу Люксембург може да ни изиграе лоша шега. Защото победата в София не е лесна задача. За разлика от нас, българите са перфектни у дома и имат четири победи в четири мача. При това там окапаха тимове като Холандия и Швеция. И Люксембург.", пише изданието, цитирано от sportal.bg

"Освен това, хората на Петър Хубчев дебнат от засада от четвъртото място и имат шанс дори да са първи, ако ни победят. Той със сигурност си мечтае още веднъж да разбие на пух и прах френските мечти, така както го направи в онази кошмарна и тъжна нощ на 17 ноември 1993 г. на "Парк де Пренс", когато беше част от българския състав."

"И той определено има козовете си. Холандците, например, ядоха прахта през март на "Васил Левски". А Франция ще е без Пол Погба. Но пък е с достатъчно класа да се справи с 52-ите в света българи в дома им под красивата планина Витоша", пише още в материала си вестник "Фигаро".