Унай Емери направи страхотно постижение и стана единственият футболен треньор, който извежда отбор за пети път на финал в европейските клубни турнири. Испанецът класира Виляреал за финалната среща срещу Манчестър Юнайтед, след като испанците отстраниха бившия отбор на Емери Арсенал с общ резултат 2:1. 

Емери спечели титлата в Лига Европа три поредни сезона със Севиля 2014, 2015 и 2016. През 2019 изведе и Арсенал на финала, но загуби от Челси, а сега за пети път ще изведе трети различен отбор на финал в турнира. 

Преди него по четири пъти до финал са извеждали отборите си сър Алекс Фъргюсън, Карло Анчелоти, Марчело Липи и Мигел Муньос, но в КЕШ или Шампионската лига.

В същото време опонента му на треньорската скамейка на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер няма нито един финал в евротурнирите. Той е двукратен шампион и веднъж носител на Купата на Норвегия с Мьолде.

В Шампионската лига Томас Тухел също направи интересно постижение. Той ще изведе отбор за второ пореден финал в турнира. Немецът беше треньор на ПСЖ през миналия сезон и загуби с 0:1 финала от Байерн Мюнхен. През този сезон той е наставник на Челси и изведе тима във финалната среща срещу Манчестър Сити. 

Хосеп Гуардиола също ще изведе втори различен отбор на финал в турнира. Той има титли в Шампионската лига през 2009 и 2011 с Барселона, но 10 години не се беше класирал на финал в най-силния европейски клубен турнир. Този сезон той успя да го направи с Манчестър Сити.