С два крайно интригуващи сблъсъка се подновяват битките в Шампионската лига тази вечер. В първи осминафинален двубои Борусия Дортмунд посреща ПСЖ, а настоящият клубен шампион на Европа Ливърпул гостува на Атлетико Мадрид. Мачовете са от 22 часа.

Борусия и ПСЖ са сред най-зрелищните отбори в Европа, изповядващи открит и нападателен футбол. И двата тима разполагат с едни от най-добрите млади нападатели в света в лицето на Килиан Мбапе /ПСЖ/ и Джейдън Санчо и Ерлин Холанд /Борусия/. Бразилската звезда на френския гранд е възстановен и ще излезе като титуляр, което ще направи двубоя още по-интересен.

Традициите и статистиката не са на страната на Атлетико Мадрид срещу Ливърпул, но дюшекчиите не се страхуват от именития си съперник. Те нямат шанс за титлата в Испания и ще съсредоточат усилията си в Шампионската лига. В стремежа си да запише победа треньорът Диего Симеоне вероятно ще заложи на Диего Коста, който току що се възстанови от травмата си. Младият халф на домакините Жоао Феликс обаче пропуска мача поради настинка. Задачата на червените от Мърсисайд няма да бъде лека. Да играеш срещу Атлетико Мадрид е едно от най-трудните неща във футбола, лаконичен бе мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди мача.