Голямата звезда на Реал Мадрид и световния футбол Кристиано Роналдо хвърли истинска бомба след края на финала в Шампионската лига, в който неговият тим победи Ливърпул с 3:1 и грабна трена поредна титла в турнира. Роналдо шокира футболна общественост с думите: Беше прекрасно да играя в Реал Мадрид. След няколко дни ще кажа нещо.

Това почти сигурно означава, че Роналдо може би е изиграл последния си мач за Реал. От доста време се говори за негови разногласия с президента на Кралския клуб Флорентино Перес относно заплатата на португалеца. Явно е дошъл краят на ерата на Роналдо на митичния Сантяго Бернабеу. Кристиано вече има общо 5 трофея в Шампионската лига - четири с Реал Мадрид (2014, 2016, 2017 и 2018 година) и един с Манчестър Юнайтед (2008 година).

Португалецът не успя да се разпише при победата с 3:1 над "Ливърпул" в Киев. Въпреки това той се превърна в първия играч в историята с пет трофея от най-престижния клубен турнир в Европа.

"Наслаждаваме се на момента, бъдещето сега не е толкова важно. После ще си почина и ще отида на лагер с националния отбор. Ще видим какво ще се случи. Дали съм тъжен, че не вкарах във финала? А кой е голмайстор на това издание на Шампионската лига? Кой има най-много трофеи от Шампионската лига, кой има най-много голове?"

Първите реакции след изказването на Роналдо бяха противоречиви. Според мнозина експерти той просто опитва да си издейства по-висока заплата и да настигне по този показател големите си конкуренти Лионел Меси и Неймар. Според други обаче Кристиано наистина възнамерява да напусне "Сантяго Бернабеу", макар че на този етап няма индикации къде би могъл да продължи кариерата си. Разбира се, сред най-вероятните дестинации са "Манчестър Юнайтед" и "Пари Сен Жермен".