Втородивизионният ЦСКА 1948 хвърли бомбата в турнира за Купата на България, след като елиминира елитния Берое насред Стара Загора в осминафинала. "Червените" спечелиха с 4:3 в драматичен мач, изпълнен с напрежение и много голове.

Бившият халф на Ботев Пд Васил Шопов откри резултата в шестата минута. Веднага след това Педро Еуженио изравни отблизо. Последваха два гола на Денислав Александров, с които гостите отново излязоха напред. В добавеното време на първата част Ерол Алкан намали с глава. В 60-ата минута Шопов се разписа за 4:2. Ибрахима Конте върна едно попадение за заралии, но въпреки разбъркванията до края домакините така и не стигнаха до равенството и евентуални продължения и дузпи.

В 74-ата минута Мартин Камбуров, който влезе да помага на "зелените", прати топката в мрежата, но извърши нарушение срещу Богомил Дяков и попадението правилно беше отменено. Така ЦСКА 1948 вече е четвъртфиналист.

Безобразно и обидно поведение в защита. Елементарно надиграване в защита, в които получихме голове. Много. елементарни наши грешки. Не мога да си го обясня. Имаше и нюанси в съдийството, тъй като според мен имаше чиста дузпа за нас срещу Тоуба.  Все пак ние сме виновни,  смешно при 4 гола допуснати гола на наш терен срещу отбор от Втора лига да се оправдаваме със съдията. Колкото и да са изцедени играчите ми няма извинение. Ясно е, че играят едни и същи, но няма извинение. Аз искам да се извиня от мое име на феновете и ръководството за това поражение, коментира старши треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо.