След като спортният министър Красен Кралев разкри, че министър председателят на България Бойко Борисов официално е поискал оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, самият Борисов изложи своето становище на страницата си във Фейсбук. Ето какво написа премиерът:

Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия.

Борисов разясни позицията си и по време на Съвета по сигурността заради ситуацията в Сирия. 

"За спортно-техническата част и това, което прави БФС не се произнасям. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които сме вложили, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този футболен съюз", обясни Борисов. 

"Страшно преекспонираха нещата, имаше няколко олигофрени с нацистки знаци, публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не казваме, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по-смирени в реакцията си", добави премиерът. Той бе категоричен, че България е най-толерантната държава.

Аз мога да забраня на моето правителство да прекрати всякакви дейности с БФС и да видим по сигналите, които имаме за футболната централа. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек, подчерта още премиерът