България загуби от Беларус с 0:1 на националния стадион „Васил Левски“ в контрола преди решителните баражи за класиране на Евро 2020 в края на март. С доста дебютанти в състава си, сред които и капитанът на Локо Димитър Илиев, нашите имаха доста проблеми в защита и атака и с играта си показаха, че селекционерът Георги Дерменджиев ще трябва да решава доста проблеми в дните преди срещата с Унгария. 

Първата опасност за нашите дойде в 8-та минута. Тогава Спас Делев бе изведен на удобна позиция, но вратарят на гостите Хаткевич парира удара му, както и последвалата добавка на Исмаил Иса. Малко след това Тонев бе изведен с дълго подаване отляво, върна към Митко Илиев и капитанът на Локо стреля силно от въздуха, но топката профуча над гредата. В 14-та минута Беларус откри от нищото. Гостите разиграха бърза атака през центъра, защитата ни не се справи добре и топката попадна у Подстрелов, който с удар от въздуха с левия крак прониза долния десен ъгъл на вратата. Останаха обаче съмнения за засада на голмайстора. Голът вся смут в редиците на домакините, които дълго не можеха да организират нещо смислено в атака. Към края на първата част обаче натискът на българите се засили и те пропуснаха добри ситуации. Най-напред Горанов проби отляво и центрира, Иса стреля акробатично от въздуха, но вратарят на Беларус спаси. Малко след това Делев овладя една топка отляво, финтира защитник и стреля красиво, но Хаткевич успя да отклони топката в напречната греда.

След почивката Тодор Неделев замени Димитър Илиев. Халфът на Ботев стреля от 30 метра, но вратарят спаси. В 64-ата минута Иса отново имаше възможност за гол, но нападателят не успя да засече топката отблизо. Междувременно гостите организираха опасни контри, при една от които Подстрелов пропусна 100-прцентово положение. До края нашите не направиха нищо, освен далечни удари на Миланов и Неделев, които бяха далеч от целта.

БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 0:1

0:1 Подстрелов (14)

БЪЛГАРИЯ: 1. Георгиев, 2. Турицов, 5. Велков, 3. Занев, 4. Горанов, 16. Малинов, 17. Миланов, 20. Тонев, 9. Делев, 14. Илиев, 19. Иса

БЕЛАРУС: 1. Хаткевич, 3. Позняк, 4. Швецов, 5. Яблонски, 8. Корзун, 17. Лисакович, 18. Степанов, 19. Подстрелов, 20. Карпович, 21. Юзепчук

Стадион: “Васил Левски”, София

Съдия: Тръстин Кан (Малта)