Франция допусна голяма издънка в квалификациите за Мондиал 2018. “Петлите” не успяха да победят аутсайдера Люксембург като домакин и срещата завърши 0:0. При това положение играчите на Дидие Дешан ще трябва да излязат на стадион “Васил Левски” срещу България в търсене на задължителна победа, ако искат да се класират директно за шампионата в Русия. А на нас ще ни остане утехата, че ще бъдем нещо като арбитър за първото място, след като пропиляхме щансовете си със загубата от Холандия с 3:1

Французите пропуснаха доста положения срещу смятания за аутсайдер, но така и не успяха да ги реализират. На няколко пъти преди почивката Пол Погба, Килиан Мбапе и Антоан Гризман бяха близо до гола, но пропуснаха. Веднъж и гредата спаси гостите след удар на нападателя на Атлетико Мадрид.

През втората част напрежението в състава на домакините започна да расте и играта им съвсем загуби острота. В самия край на мача ситуацията можеше да стане още по-шокираща, след като Жерсон Родригес удари гредата зад Юго Лорис, след като изпревари Лоран Кошчелни.

Така Франция запазва лидерската си позиция в нашата Група “А” на квалификациите със 17 точки. “Петлите” обаче вече са само с точка преднина от отбора на Швеция, който днес се справи с Беларус. Така след месец на стадион “Васил Левски” французите ще трябва да търсят задължителна победа, тъй като шведите ще имат привидно по-лека задача - срещу Люксембург като домакин. В последния си мач играчите на Дидие Дешан приемат Беларус, а шведите гостуват на Холандия.