Атлетико Мадрид си тръгна с добър резултат от Лондон, след като удържа 1:1 срещу Арсенал в първия 1/2-финал от Лига Европа. Гостите от Мадрид играха почти цял мач с човек по-малко, след като Шиме Върсалко беше изгонен за втори жълт картон. Попаденията на “Емиратс” отбелязаха Александре Лаказет (61) за домакините и Антоан Гризман (82) за гостите. Реваншът на “Уанда Метрополитано” след седмица се очертава изключително интересен, а испанския тим определено е фаворит за достигане до финала в Лион.

Още в десетата минута Атлетико остана с десет души на терена, след като Шиме Върсалко получи малко пресилен втори жълт картон за нарушение в центъра на терена срещу Лаказет. Първият си жълт картон хърватинът получи за груб фаул срещу Джак Уилшир малко преди това. Минута по-късно на трибуните беше пратен и треньора на Атлетико Диего Симеоне, който реагира бурно при червения картон на Върсалко.

В другия полуфинал Олимпик Марсилия се наложи с 2:0 срещу Ред Бул Залцбург на своя "Велодром" и взе комфортна преднина преди реванша в Австрия. Марсилци обаче имаха и доза късмет, тъй като при първия гол на Флориан Товен в 15-ата минута имаше игра с ръка на крилото, която явно остана незабелязана от съдиите. След това Клинтън Н'Жие удвои в 63-ата минута след красива атака. В 77-ата минута пък и гредата помогна на домакините след шут на Фредрик Гюлбрандсен отблизо.