Арда се класира за елита на българския футбол за първи път в историята си. Отборът, воден от старши треньора Стамен Белчев спечели баража за влизане срещу Септември с 1:0 след продължения и така през следващия сезон ще мери сили в най-високото ниво на родния футбол. Единственото попадение бе дело на местния любимец Ахмед Осман, който е в тима още от аматьорските нива на футбола. Техничният халф се разписа в 111-ата минута, след като в редовните 90 минути до попадение не се стигна.

В редовното време Септември бе по-активният отбор, но така и не стигна до попадение. В самото начало на допълнителното време столичният тим остана с човек по-малко. Асен Чандъров получи втори жълт картон и трябваше да напусне предварително.

Тимът от Кърджали започна да играе все по-активно, докато Септември зачака дузпите. В 111-ата минута натискът на Арда даде резултат. Митко Плахов се възползва от едно бързо изпълнение на тъч и върна топката към наказателното поле. Там Венци Христов не успя да засече топката, но кълбото стигна до Ахмед Осман, който хладнокръвно прати топката покрай Галев.

В 117-ата минута двата тима получиха по един червен картон. Ахмед Осман фаулира Боби Галчев и получи второ официално предупреждение. При създалото се меле халфът на Септември посегна да удари съперника и бе изгонен.