Агентът на звездата на Реал Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, се издразни здраво на въпрос за бъдещето на Кристиано, който след победата срещу Ливърпул с 3:1 на финала в Шампионската лига намекна, че ще си тръгне от Кралския клуб. Беше прекрасно да играяго на Бернабеу, каза Роналдо и вся смут в целия свят. Мендеш говори пред микрофона на испанското радио Onda Cero минути след финала. Кристиано е най-добрият в света. Той е играч на Реал Мадрид. Днес е щастлив ден. Кристиано е, бил е и ще бъде най-добрият в света, нищо повече, заяви португалският суперагент.

На въпрос за бъдещето на номер 7, Мендеш избухна: Спри, спри! Какво правиш, мамка му!. Според вестник AS преди няколко месеца импресариото се е срещал с шефове на кралския клуб, за да говорят за нов договор на Роналдо. Футболистът бързо отхвърлил офертата, считайки я за обидна.

Самият Роналдо се извини за думите си и каза, че са били извадени от контекста. Той призна, че е говорил прибързано, а съотбониците му в Реал изрлазиха увереност, че ще остане на Бернабеу - както и клубният президент Флорентино Перес. На празненствата в Мадрид Кристиано окончателно успокои насъбралите се фенове с думите: Благодаря ви, че сте тук! Вие ни помогнахте да сътворим нещо историческо! Това е велик момент и всички сме много щастливи. Ще се видим през следващия сезон.