Около 300 000 човека са подкрепили до момента онлайн петиция, в която се настоява ФИФА и УЕФА да накажат защитника на Реал Серхио Рамос, който фаулира звездата на Ливърпул Мохамед Салах с хватка от кеча и го извади от строя още преди почивката на финала на Шампионската лига в Киев, спечелен от испанския гранд с 3:1. Авторът на подписката е човек с профилно име Мохамед Салах Абдел-Хакиим и той смята, че футболистът на Реал Мадрид нарочно е причинил тази контузия на любимеца на запалянковците на Ливърпул и египетския национален тим.

Рамос умишлено държеше Салах по този начин, за да му извади рамото. Така той не само че пропусна остатъка от мача, а няма да играе и на Мондиал 2018, пише въпросният човек. Освен това играчът на Реал се правеше, че е бил фаулиран от състезателите на Ливърпул, принуждавайки рефера да даде картон на Садио Мане, който той не заслужаваше. Рамос е ужасен пример за следващите поколения футболисти. УЕФА и ФИФА трябва да вземат мерки срещу такива играчи и да ги наказват по видеозапис, за да запазят духа на играта, допълва той.

В Египет също смятят, че Рамос е контузил Салах умишлено. Популярното в африканската страна издание Al Masry al Youm публикува снимка от ситуацията с надпис: Една нощ, в която египтяните плачат, Рамос, касапинът, контузи рамото на Абу Салах.

Беше много тежка вечер, но аз съм боец. Напук на прогнозите, вярвам, че ще бъда в Русия, за да направя всички ви горди. Любовта и подкрепата ви ще ми дадат силата, от която се нуждая, написа Салах в Twitter. Новините около него са по-скоро положителни, той вероятно има разтежение на раменната става и ще можше да играе в Русия.

Може да подкрепите петицията ТУК