Председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров все пак се извини на Ботев за съдийските грешки, които ощетиха канарчетата на домакинския мач с Берое, завършил 1:1. Тогава съдията Стефан Апостолов отмени чист гол на канарчетата в края на срещата, свирна спорна дузпа за Берое в началото, която заралии пропуснаха, и не видя нарисуван червен картон на Кохей Като за удар с лакът срещу Ндонгала.

Всъщност Петров реши да поднесе извиненията си на още пет клуба заради грешки на реферите в последните мачове от сезона, след като някои от тях се разсърдиха, че подобно отношение е демонстрирал само за ЦСКА-София.

Извиних се, защото това е европейско поведение. Но какво ни беше върнато отсреща? Всички съдии са безсрамници. Затова сега се извинявам на Лудогорец, на Етър, на Ботев (Пловдив), на Черно море и специално на Верея, тъй като Илиан Илиев няколко пъти настоява за това.

Грешките са част от играта. Обръщам се с послание към всички клубове - едно от правилата на футбола е, че футболна среща не може да започне без съдии и не може да завърши. Съдиите ги има създаването на футболната игра и ще ги има. Пожелавам им да са смели, да са личности и да бъдат безпристрастни. Както съдиите, така аз и съдийската комисия допускаме грешки. Може би при изготвянето на ранглистите, може би налагането на наказанията. Благодаря на медиите за това, че са коректив. В повечето случаи са прави да ни критикуват.

Момчетата не са безсрамници, те са личности, характери. Ние сме хора, като всички вас. Не може да бъдат смачкани, бъдете малко по снизходителни. Това е бъдещето на съдийството у нас, това са нашите съдии. Извънземни няма откъде да дойдат. Надявам се, че през пролетта съдиите ще се представят по-добре и най-много се надявам, че няма да предрешим първенството, завърши Петър Петров по време на връчването на ежегодните награди на Асоциацията на българските съдии. Шефът на реферите изрази и становището си за мача ЦСКА – Лудогорец за Купата, спечелен от червените с 2:1 след продължение. В тази среща съдийството на пловдивчанина Георги Кабаков  предизвика много спорове.

По отношение на мача ЦСКА-София- Лудогорец искам да кажа, че има доклад на съдийския наблюдател. Предстои заседание на Съдийската комисия в четвъртък по този въпрос. Ще се разглеждат неговите грешки, както и на всички в бригадата. Ако ме питате за лично мнение, не съм доволен от работата му по дисциплинарния контрол. Най-голямата му грешка е непоказването на червен картон на Александър Барт за предотвратяване на очевидна голова възможност. Такова е мнението и на наблюдаващия от УЕФА Марк Бата, каза Петров.

За най-добър съдия бе избран Станислав Тодоров. Негови подгласници станаха Ивайло Стоянов и Николай Йорданов.