Проектът на стадион „Христо Ботев“ е претърпял още една промяна, научи TrafficNews.bg. Този път обаче тя е козметична и не е свързана с мащабни новости в съоръжението. Става дума за нови изисквания на УЕФА, свързани най-вече с прес зоната на стадиона, които ще бъдат изпълнени. Европейската футболна централа също внася изменения в своите норми и ние трябва да се съобразим с тях, коментира пред медията главният архитект на Колежа Георги Савов.

Припомняме, че преди няколко години първоначалният проект претърпя по-голяма промяна, за да бъде пригоден в съответствие с изискванията за 4-та категория на УЕФА. Така на съоръжението могат да се провеждат квалификации от евротурнирите. Припомняме, че капацитетът  на стадиона ще бъде за 18 000 места. Инфраструктурата и разположението му не позволяват по-голям капацитет и съответно – по-висока категория на Европейката централа. По непотвърдени данни няма особена промяна в средствата, които ще бъдат необходими за довършване на Колежа – около 30 милиона лева.

Тази сутрин бяха възобновени подготвителните работи за започването на реалните ремонтни дейности. Работници на фирма „Запрянови“ влязоха в обекта и още до обяд почистиха голяма част от сектора, разположен откъм улица „Богомил“. Големият ремонт се очаква да стартира през следващия месец.