Николай Нанков заяви, че най-реалистично е "Колежа" да е готов през септември 2023г. Нанков присъства на оперативка за строежа на стадиона, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов го изпрати да присъства на оперативките за стадиона всеки вторник. Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството беше на оперативката заедно с областния координатор на ГЕРБ Пловдив Иван Тотев.

"Срещата беше доста съдържателна и запознахме господин Нанков с моментното състояние. Навлязохме малко повече в детайлите и търсим различни варианти, за да може стадионът да бъде в цялостна визия, както феновете искат", заяви Иван Тотев. 

"Запознах се с детайлите около стадиона. Новината е, че има издадено допълнено за решението на строеж от 2012г. на два етапа - първи етап стадион да бъде готов за мачове от българското първенство и втори етап за изискванията на УЕФА. Има консенсус по няколко от основните теми. Септември месец е обективен като срок за завършването на стадиона. Това е най-реалистичната дата. Има някои доста несериозни неща 5000 лв. не са платени на Басейнова дирекция такси за сондажите и подземните води, таблото не е монтирано и от 2014г. е на склад. Това не е сериозно. Това са подробности, които ме изненадаха. Трябва да има по-голяма координация и от възложителя и от Общината. Мисля, че изграждането на стадиона с толкова финансов ресурс не трябва да е проблем. Следващият вторник ще имаме по-голяма яснота да посмятаме и всичко колко ще струва. На стадион "Локомотив" е доста по-бързо, защото там е на фаза инжинеринг и това е една от причините нещата да стават по-бързо. Иска ми се и на мен през юли стадионът да е готов, дори сроковете бяха и за март, но няма как да стане през март. Относно козирката трябва да се запозная с всичко и другата седмица ще имаме по-голяма яснота", заяви Нанков.