Старши треньорът на Ботев Николай Киров обяви, че тимът му не е заслужавал да спечели гостуването на Етър, завършило 1:1. 
Не успяхме да спечелим, защото не заслужавахме. Лош мач за нашия отбор, в който поне спечелихме една точка. Знаехме от самото начало, че ще ни бъде трудно в сгъстения цикъл от мачове, които трябваше да изиграем. В трудни моменти на преден план трябва да излиза волята, а в днешния мач и особено през първото полувреме нещата не стояха добре. Знаехме, че през август ще се натрупа умора. Нямахме нужните ротации в състава за вътрешния шампион. Лошото е и текучеството на състезатели в нашия състав. Тръгват си едни, а тепърва влизат други, които не са в необходимия ритъм. Паузата трябва да я използваме по най-добрия начин, за да вкараме хората, които са поизостанали в нужния ритъм, коментира Киров.

Сега в последния момент ни се налага да търсим заместник на Виктор Генев. Лошото е, че пак трябва да се аклиматизира към отбора и не знам в какво състояние ще е този играч. Не са добре тези чести ротации в състава. Не е добре хора да си тръгват и да идват в течение на първенството, оплака се треньорът на канарчетата, който коментира и следващия съперник на тима, който е Левски.

Левски ми се струва различен под ръководството на Делио Роси. Ние трябва да използваме паузата най-вече за презареждане. В България няма нито един съперник, който може да бъде подценен. Важно е да използваме времето в паузата, за да може в следващите мачове да се представим по-добре, завърши Николай Киров.