Какво ще е бъдещето на Ботев Пловдив? TrafficNews се свърза с президента на клуба Георги Самуилов, който в момента се лекува от COVID-19. Той заяви, че след като изтече карантината му, ще даде повече ясността относно намеренията му за управлението на клуба. Все пак той загатна, че в Ботев се готвят промени, които трябва да вдъхнат нова енергия на клуба и той да тръгне нагоре.  

„Искам чрез медията Ви да се обърна към многобройните феновете на клуба. През последната седмица Ботев отново е раздиран от скандали и неоснователни обвинения към ръководството. Наясно съм, че феновете искат най-доброто за отбора. Затова на 21 август 2020 г. е свикано акционерно събрание, на което ще бъдат взети важни решения, вкарани нови хора и нова енергия за бъдещето на ПФК Ботев Пловдив.

В края на този месец след карантината ми, ще обявя намеренията си. До тогава нека всички сме обединени в една единствена цел - класиране за "Лига Европа", което ще донесе радост на хилядите фенове и на нас! Само Ботев Пловдив!”, заяви Самуилов. Самият той неведнъж е казвал, че Ботев за него е кауза и каквото и да се случи, той ще остане в Борда на директорите.

В същото време „канарчетата” са на крачка от „Лига Европа”, като днес те ще разберат срещу кого ще се изправят във финалния плейоф. Потенциалните съперници на Ботев са Левски, ЦСКА и Славия.