Клубът на привържениците на Ботев излезе с остра декларация против писанията в някои медии, че се готви смяна на старши треньора Николай Киров. Те заклеймиха подобни твърдения и застанаха твърдо зад Киров. Ето декларацията без редакторска намеса:

Скъпи ботевисти, вчера станахме свидетели на поредната, вече смеем да твърдим тенденциозна, новина, целяща всяване на смут и напрежение в първия ни отбор и щаба му преди поредните важни сблъсъци. Искаме да изразим нашата позиция, насочена към всички, които се опитват да правят това.

Господа "доброжелатели", Ботев Пловдив си има тренъори, Ботев Пловдив играе добър футбол, "Ботев" Пловдив има най-верните привърженици. Провокативните ви статии няма да променят това.

Ние, привържениците на Ботев Пловдив, обичаме отбора си. Ние, привържениците на "Ботев" Пловдив уважаваме и държим на Николай Киров, Иван Кочев и щаба им. Ние, привържениците на Ботев Пловдив имаме пълно доверие в тях и избраните от тях футболисти. Душевните ви полюции няма да променят това.

Ние, привържениците на Ботев Пловдив, заставаме твърдо зад тях, ще направим всичко по силите си и няма да позволим на никой да прави опити да ни лиши от емоцията и щастието, което ни донесоха тези хора през изминалите две години. На никой, без значение кой е той, колко са му платили и какво са му наредили, на никой!

Уважаеми медии, не спирайте да се интересувате от любимия ни клуб, следете ни отблизо, наблюдавайте КРАСОТАТА, ВЯРАТА и БОРБАТА, които нашия отбор и привържениците му имаме за верую. Спомнете си пълния стадион "Христо Ботев", спомнете си един от последните пълни стадиони в родния ни футбол, спомнете си хилядите подкрепили отбора си на стотици километри в Лига Европа. И ако ви харесва, помогнете ни.

Помогнете ни и ни подкрепете в най-голямата ни битка- да се завърнем на "Колежа". Задавайте въпроси, търсете отговори, бъдете полезни, бъдете журналисти и направете нещо градивно и добро за родния ни футбол!

Само Ботев!