Ботев замина за гостуването си на АПОЕЛ Никозия. "Канарчетата" заедно с фенове на тима заминаха с чартърен полет от летище “Пловдив” в 17:10ч. Реваншът от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите е в четвъртък, а първата среща в България завърши 0:0.

Пловдивчани заминаха с група от 19 играчи, а с отбора не замина Антоан Бароан, но от ръководството не обявиха каква е причината той де е извън групата. Контузени са Тодор Неделев и Станислав Работов, а документите на Рой Херман все още не са готови.

Треньорът на Ботев Азрудин Валентич говори преди заминаването.

“За съжаление нямахме късмет първите три мача в първенството. Този мач е съвсем различен. Яд ме е, че не спечелихме в първия мач. Шансовете са 50 на 50, но трябва да играем с голяма преса, да бъдем агресивни и бързи. Нашите играчи продължават да работят и тренират усилено. Не очаквах такъв старт, но ще променим това. Казвам Ви, че Ботев ще играе и догодина в евротурнирите. Дали ще бъде през първенството и Купата, не мога да кажа, но Ботев отново ще е в Европа”, каза Валентич.

“Аз имам принципи като треньор и принципи в живота. Не искам да коментирам фейк новини. Много негативна енергия имаше около мен и отбора в последните дни. Имаше много проблеми за началото на сезона – контузията на Тошко, наказаните играчи. Нямахме време и да привлечем нови играчи”, заяви Валентич преди заминаването за Кипър.