Ботев спечели класическа победа в първата си зимна контрола, след като се наложи с 3:0 над втородивизионния Марица в Коматево. Новото попълнение Диого Кампос ознаменува неофициалния си дебют за "канарчетата" с две попадения, а третото бе дело на младока Милко Георгиев. Старши-треньорът на "Ботев" Николай Киров даде шанс за изява на почти всички свои състезатели, като проверката пропуснаха единствено Дуде Ндонгала и Тони Тасев, както и юношата Здравко Жилов.

Целият двубой протече при превес на носителите на Купата на България, но преди почивката попадения не паднаха. Ботев откри още в началото на второто полувреме след грешка на вратаря на Марица Димитър Грабчев, който сбърка в опита си да подаде на съотборник. Топката бе пресечена от Станислав Шопов, който пусна към Диого Кампос и бразилецът на празна врата вкара първия гол в срещата. В 58-ата минута Диого вкара втория си гол след отличен пас на Тодор Неделев и удар от движение в долния десен ъгъл за 2:0.

Крайното 3:0 оформи Милко Георгиев в 64-ата минута. Нападателят, който през есента игра като преотстъпен в Черноморец (Балчик), засече с глава центриране отдясно на Здравко Дерменов и фиксира крайното 3:0. В неделя "жълто-черните" заминават за подготвителен лагер в турската област Алания, където ще останат до 3 февруари. По време на престоя си в Турция "Ботев" ще изиграе 5 контролни срещи.