Абсолютният световен шампион по бокс в полутежка категория Александър Усик дебютира с победа при най-тежките. На галавечер в Чикаго той отказа в седмия рунд Чаз Уидърспун, след като в продължение на 5 рунда го тероризираше на ринга, въпреки значително по-малкото си тегло.  Успехът на украинеца беше очакван, тъй като Уидърспун замести буквално дни преди двубоя спипания с допинг Тайлър Спонг като съперник на Усик.

След предпазливо началото Усик постепенно засилваше темпото и силата на ударите си и от третия нататък засипа Уидърспун с тежки прави и крошета. В паузата преди осмия рунд съперникът му се отказа, тъй като просто нямаше как да противодейства на считания за един от най-талантливите боксьори. За Усик това бе първи мач от година, насам, когато победи Тони Белю и стана абсолютен световен шампион в полутежка категория. Припомняме, че украинецът победи нашия Тервел Пулев в полуфинала на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Бях нервен заради промяната на съперника, но се помолих на Бог за помощ. Разликата в килограмите (Уидърспун тежи 109,8 кг срещу 97,5 кг на Усик) се усети, но и преди съм изпадал в подобна ситуация. Тактиката ми беше да се боксирам, докато се появи шанс, който да използвам. Готов съм да се бия с Антъни Джошуа, Анди Руис, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, коментира на ринга Усик, който беше подкрепян горещо от феновете в Чикаго.