Треньорът на бившия световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - Роб Маккракън, призна, че е знаел за сътресението на мозъка, с което британецът се е боксирал срещу Анди Руис на 1 юни в Ню Йорк. Тогава мексиканецът сензационно победи Джошуа в седмия рунд, като 4 пъти го свали на земята. На 7 декември предстои реванш в Саудитска Арабия.

Маккракън бе обвинен, че е подложил живота да своя възпитаник на голям риск, тъй като Антъни получил сътресението още при първия сериозен удар в третия рунд. Видях блясъка в очите му след онзи удар и знаех, че има сътресение. Познавам го по-добре от всякакви експерти и исках да видя как ще се развият нещата и дали ще успее да се възстанови. Ситуацията бе кошмарна, професионалният бокс може да бъде смъртоносен, призна Маккракън в интервю за ВВС.

След загубата си Джошуа бе призован да смени треньори си, но в крайна сметка му остана верен. Признанието на Маккракън бе посрещнато на нож от феновете в социалните мрежи. Болшинството от тях са на мнение, че едно сътресение не може да мине за няколко рунда, особено ако отсрещна има някой, който те налага по главата. Те са категорични, че треньорът трябвало да хвърли кърпата още преди седмия рунд, за да съхрани здравето на боксьора.