Британският боксьор Тайсън фюри прие предложението на своя сънародник световен шампион Антъни Джошуа. Джошуа предложи да помогне в подготовката на хФюри за реванша с Уайлдър да пояса на WBC, насрочен за 22 февруари. Подготвителният лагер на Циганския крал за мача стартира идния месец в Лас Вегас и той прие предложението на Джошуа за спаринги.

Вчера Джошуа заяви, чу иска да помогне на Фюри до победи Уайлдър, след което двамата британци да проведат обединителен двубой за званието абсолютен световен шампион. Фюри е страхотен боксьор, напомня ми за Мохамед Али, каза Джошуа. С негоще уредим обединителния мач по-бързо, отколкото с Уайлдър, каза шампионът. Добре дошъл в моя лагер, можемз да работим заедно и да победим Уайлдър. Надявам се, че наистина го мислиш. Когато се справя с Уайлдър, ще се бия с те, AJ, няма проблем, заяви Фюри.

Подобен обединителен мач обяче едва ли ще се случи преди лятото на 2021 година. Причината е, че ако Фюри победи Уайлдър на 22 февруари, вероятно ще има трети мач помежду им. А за февруари 2021 WBC е насрочил задължителна защита срещу претендента Дилиън Уайт.

Джошуа отново похвали Кобрата и изуми с плановете сиСветовният шампион смята да помогне на Фюри да победи Уайлдър, иска трети мач с Руис