Световният шампион по бокс в тежка категория в 4 от версиите Антъни Джошуа отново похвали претендента за пояса на IBF Кубрат Пулев. Българинът е много подготвен атлет, заяви Джошуа в интервю за Скай Спортс. Определено знае какво прави на ринга, а и всеки, който е стигнал до мач за световна титла е опасен съперник, допълни британецът. Той говори и претендента на WBO Олександър Усик, срещу когото също трябва да проведе задължителна защита. Усик бе страхотен в полутежка категория, а сега е при големите момчета. Надежден опонент, който влиза в сметките ми за март или април. Искам да се бия с такива като него, вече го изучавам, заяви Джошуа.

Думите му будят изненада на фона на прогнозите, че първата защита ще е срещу Кобрата именно през март или април. Според адвоката на Пулев – Джон Уърт, IBF и WBO са се разбрали и втората организация е отстъпила. И двете постановиха защитите да се проведат до лятото.

Антъни Джошуа определено изуми с близките си планове. Той предложи да стане спаринг партньор на сънародника си Тайсън Фюри и да му помогне в подготовката му за реванша с Дионтей Уайлдър на 22 февруари за титлата на WBC. Искам Фюри да победи, защото с него ще се бия по-скоро, отколкото с Уайлдър. Само си представете обединителен мач между двама англичани във Великобритания, коментира Джошуа. Също така световният шампион отново заяви готовността си да проведе трети мач срещу Анди Руис, от когото си върна 4-те титли с победата в 12 рунда на 7 декември в Саудитска Арабия. Един трилион процента такъв двубой ще има. Скоро ще ни видите двамата отново на ринга, каза британецът.