Репортерката Джени Суши е заявила пред приятелка, че се е забавлявала по време на партито след победата на Кубрат Пулев над Богдан Дину в края на март 2019 г. в Коста Меса, Калифорния. Това става ясно от документите, които бяха предоставени на членовете на Спортната комисия в Калифорния, която ще разгледа жалбата на Суши срещу българския боксьор. Защитата на Пулев разполага с данни от телефона на приятелка на Джени. Тя задава въпроса: Забавляваш ли се? А Джени отговаря: “Да”. В комуникацията им не се вижда репортерката да се е оплакала от лошо отношение или тормоз. Именно това са обвиненията на Суши и нейната адвокатка Глория Олред. Заради тях правата на българина са спрени и той не може поне до момента да участва в мачове на територията на щата, припомня btv.

Скандалът се разгоря, след като Пулев целуна по устните репортерката в края на интервюто след мача. Тя обяви и че той е настоял този момент да бъде изтрит и да не се качва в интернет. Само че боксьорът отрича.

Данни по този казус ще представи и адвокатът на Пулев - Джон Уърт. Той ще свидетелства, че е срещнал Кобрата и Равало в ранните часове на следващия ден след партито в лобито на хотела. Пулев я е представил като своя приятелка, а тя не е възразила. От щаба на боксьора вече реагираха и публикуваха видео, на което се вижда как репортерката се държи фриволно по време на партито след мача и въпросното интервю. След като бъдат изслушани всички страни, Комисията ще има 48 дни, в които да вземе окончателно решение дали да позволи отново на българина да се боксира на територията на САЩ. Изслушването започва след броени минути.

Междувременно Изпълнителният директор на Спортната комисия на щата Калифорния Анди Фостър заяви, че е не вижда проблем в ударите, които Кобрата нанесе на Богдан Дину в последния му мач в Коста Меса. Това е другият въпрос, който ще бъде гледан на заседанието тази вечер – от щаба на Дину претендират за непозволени удари и искат преиграване на мача или отнемане на победата на Кобрата.

Дину подаде жалба, че е получил неправомерен удар в тила минути преди съдията да обяви Пулев за победител, а позицията на Кобрата е, че въпросният удар е бил част от серия, която той е нямало как да спре. Въпреки че не вярвам ударът в 37-ата секунда на 7 рунд да е продължение на комбинацията от удари, вярвам категорично, че изходът от мача нямаше да бъде различен, независимо дали фаулът е бил определен като умишлен или неумишлен, заяви Фостър.

От щаба на Пулев пък изготвят защитата си на факта, че жалбата е подадена не лично от Дину или негов мениджър, а от представител. Според чл. 368(b) на Професионалния боксов кодекс, единствено и само боксьорът или мениджърът на боксьора имат право в писмена форма до 5 дни да обжалват решението на съдията. Адвокатите на Пулев смятат, че жалбата не е написана от румънеца или мениджъра му. Това става ясно от документите по случая, които са публично достъпни на страница на Спортната комисия на Калифорния.

Ринг свободен! Кобрата срещу Джени Суши с голи ръце тази вечерБългарският боксьор повежда битка на два фронта. Андреа плътно до него, фенове пускат петиция