Настъпи денят Х за българския боксьор Кубрат Пулев. Тази вечер той излиза за решителна битка, но не ринга и без боксови ръкавици. в 20 часа българско време започва заседанието на Спортната комисия на щата Калифорния, което ще се състои в емблематичния хотел “Милениум Балтимор” в Лос Анджелис. Обжалването на Пулев по повод временно отнетия му лиценз е точка 4 в дневния ред на сесията. Комисията определи това наказание, след като Кобрата си позволи да целуне американската репортерка Джени Суши по време на интервюто след победаат му срещу румънеца Богдан Дину през март в Коста Меса, Калифорния. Суши нае маститата адвокатка Глория Олред и обвини Пулев в сексуално посегателство и причинено неудобство от целувката по време на изпълнение на служебните й заължения. Лицензът на Кобрата в Калифорния бе замразен, а Суши поиска обезщетение от 600 000 долара.

След скандала от щаба на нашия боксьор разпространиха видео от партито в лобито на хотела след победата му над Дину. На него се вижда как Суши е седнала и танцува в скута на непознат мъж. Впоследствие Кубрат съжали за постъпката си и заяви, че е целунал репортерката в изблик на еуфория и радост от победата и че двамата с Джени били приятели. Суши отрече последното и дори твърдеше, че Кубрат я опипал по задните части.

На Кубрат обаче му предстои още една битка - срещу румънския боксьор Богдан Дину, който иска победата на българина да бъде анулирана или мачът да бъде преигран заради умишлени непозволени удари зад главата. След решенията на комисията ще стане ясно дали Кубрат Пулев има бъдеще в бокса на американска територия. Именно тази комисия отне временно лиценза му за щата Калифорния, а практиката отвъд Океана е такава, че когато един боксьор има забрана за някой щат, останалите негласно се съгласяват с нея.

В залата ще присъстват и българи, подкрепящи Кобрата, които са готови да пуснат протестна петиция, че са нарушени правата им на фенове. Плътно до боксьора ни на изслушвавнето тази вечер ще бъде и приятелката му - фолкпевицата Андреа. Според юристи, много е важно жената на подсъдимия да стои до него по време на заседанието и да му оказва подкрепа по всякакъв начин.