„За мен това си е чисто престъпление – криминална проява, крадене на чужда самоличност и явяване с нея. Това е извършено от починалия боксьор. Тук има няколко въпроса, които сериозно трябва да се разгледат. Те не могат да се коментират в детайли преди да е приключено разследването в Албания”. Това коментира по Нова ТВ  министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Според него трябва да се изясни здравословното състояние на Борис Станчов, както и каква е била причината за смъртта му. „Другият въпрос е кой е бил преглеждан? Исус или другия състезател. Ние ще извършим проверка”, каза спортният министър.

Според Красен Кралев случаят е изключение и такова нещо не се е случвало. Той допълни, че трябва да се види какви са били мотивите за смяната на самоличността. Според него починалият може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България преди това. „Трябва да се провери дали има криминално минало. Има много работа, която разследващите трябва да свършат. При всички случаи имаме неприятен прецедент”, коментира той.

Борис изкарал 400 евро от фаталния бой, проверяват какво е пил преди мачаПодозират, че е излизал на ринга под името Исус в уредени мачове, които е трябвало да загуби