Международната боксова федерация излезе с официално съобщение, че е постигнала споразумение и Джошуа първо ще трябва да защитава титлата си срещу претендента Кубрат Пулев. Име сме с предимство. Организациите постигнаха споразумение, че следващата задължителна защита трябва да бъде на IBF, се казва в съобщението. Припомняме, че Световната боксова организация /WBO/ също настояваше задължителна защита на Джошуа срещу претендента Олександър Усик в рамките на 180 дни. Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, също обяви, че Кобрата е най-вероятният следващ съперник на британския боксьор:

Антъни няма намерение да се отказва от нито един от коланите си. Ще говоря и с двете организации и ще видим коя е с предимство. Мисля, че е IBF, но ще ми трябва потвърждение. Така че на този етап смятам, че първо ще бъде Пулев, а след това Усик. Мисля, че април или май е реална дата за следващия мач на AJ, коментира Хърн. По-рано вестник Сън излезе с информация, че мачът с Кобрата може да бъде още през март на новия стадион на Тотнъм. Той бе вариант и за мача с Анди Руис на 7 декември, но датата не бе свободна за съоръжението, а и Руис не искаше да се бие във Великобритания. Сега Джошуа настоява да проведе следващата си битка в родината си.

Хърн отхвърли възможността за обединителен мач с Дионтей Уайлдър, поне засега. Достатъчно го преследвахме, а той продаде едва 7000 билета в Лас Вегас. видя се колко струва, каза британският промоутър. Еди Хърн разкри още, че през 2020 година Джошуа вероятно ще проведе три мача - двете задължителни защити срещу Кобрата и Усик и евентуален обединителен двубой срещу Уайлдър или Тайсън Фюри, които ще се бият на 22 февруари за титлата на Световния боксов съвет.