Американският боксьор Джарел Милър официално отказа да се бие с Кубрат Пулев – Кобрата и стана вторият след Дилиън Уайт, който не иска мач с българина. Непобедният американец имаше срок до вторник да обяви дали ще приеме офертата за боксов мач в София на 1 септември.

Опитахме се да направим мача в САЩ или на неутрална територия, но просто не успяхме да стигнем до споразумение, коментира промоутърът на Милър Дмитри Салита. Джарел показа в своите последни мачове, че иска да се бие с най-добрите. Това винаги е била нашата цел. Имаме и други възможности. Пулев е много добър боксьор. Обмисляхме мач срещу него, но мястото не ни хареса, поясни Салита, цитиран от sportal.bg.

Следващият претендент в ранглистата на Международната боксова федерация е Хюи Фюри. Братовчедът на Тайсън Фюри има само една загуба в своята кариера, която е в мач за световната титла срещу Джоузеф Паркър. Тепърва ще бъде насрочен нов търг за провеждане на мача, ако двете страни не се споразумеят. Според самия Кубрат този мач може да се осъществи през октомври.