Единият от собствениците на “Epic Sports and Entertainment” - българският боксов мениджър Ивайло Гоцев, разкри каква е основната причина за участието на компанията в търга за двубоя между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт. Агенцията изненадващо спечели наддаването, след като предложи малко над 1 500 000 долара за организацията на боя, побеждавайки промоутърите на двамата боксьори - Кале Зауерланд и Еди Хърн. Гоцев призна, както предварително се очакваше, че компанията подкрепя Кобрата в двубоя и една от главните причини за участието в търга е било желанието двубоят да не се проведе в Англия, където Уайт би бил пред собствена публика.

Двубоят е елиминационен мач за статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), като победителят ще получи право да се бори за пояса срещу притежателя му - в момента Антъни Джошуа.

Целим се директно в тежка категория. Много сме развълнувани, че спечелихме наддаването за такъв страхотен мач между двама от топ 10 на дивизията. Подкрепяме Кубрат Пулев и не искахме боят да се проведе в Англия, а на по-добра за него сцена, каза Гоцев пред BoxingScene, цитиран от sportal.bg.

За момента няма яснота къде точно ще бъде мачът, но се говори, че има голяма вероятност той да се проведе в Чикаго. Скоро двете страни трябва да подпишат договор за организацията на двубоя, като той трябва да се осъществи не по-късно от 90 дни след полагането на подписите.

Смятам, че има място за всеки в този бизнес, ако си добър в това, което правиш, спазваш обещанията си и организираш добри двубои за феновете. Аз съм в сферата повече от 30 години и съм участвал в подготовката на много мачове в тежка категория. Ние сме готови да работим с всички промоутъри и да сключваме сделки с всеки, стига да са при разумни условия, каза още Гоцев.