Промоутърът на Дилиан Уайт - Еди Хърн, смята за абсурдно неговият боксьор да получи по-малко пари от Кубрат Пулев. Двамата трябва да се срещнат в елиминационен мач за определяне на претендент за титлата на международната боксова федерация (IBF), който да се изправи срещу Антъни Джошуа. Търгът за срещата бе отложен с една седмица - за този четвъртък, тъй като Хърн не е съгласен с правилника, според който Пулев трябва да получи 75% от парите срещу 25% за Уайт, тъй като е с по-висока позиция в ранглистата.

"Проблемът е, че Пулев е втори в ранглистата и парите от търга се делят 75% на 25% в негова полза. Това е възмутително. Подадохме жалба, която бе отхвърлена. Сега ще има търг, ще видим какво ще стане, каза Хърн пред iFL TV, цитирана от „Сега“.

Според него има вариант Уайт да не излезе срещу Пулев, а да срещне Луис Ортис или Доминик Бризийл за определяне на претендент за титлата на WBC. Хърн не изключи и възможност Уайт да срещне директно световния шампион Антъни Джошуа, който също е негов боксьор.

Ако Джошуа не може да срещне Дионтей Уайлдър, може да има мач с Дилиан. Всичко е възможно, допълни промоутърът, който все пак уточни, че основната цел е да има обединителен мач за всички световни титли между Джошуа и Уайлдър. Ако Уайт се откаже от мач с Пулев, IBF трябва да определи нов съперник, когото българинът да срещне, за да стане претендент за титлата.