Антъни Джошуа и Анди Руис започнаха психовойната преди двубоя помежду им на 7 декември в Саудитска Арабия. Британецът ще опита да си върне 4-те титли, които Руис сензационно му отне на 1 юни в Ню Йорк. На мача в Медисън Скуеър Гардън Джошуа свали съперника си в третия рунд, но веднага след това два пъти се озова на земята, за да бъде довършен в седмия.

Според двамата всеки е извадил късмет с ударите си, довели до нокдаун. Джошуа заяви, че има намеса на Божията ръка в повалянето му на ринга. Неговият не бе по-малко късметлийски, отвърна Руис, който не остана доволен от коментара на съперника си. Не бях толкова разклатен, тъй като не залитах, а желанието ми за победа не намаля, каза мексиканецът.

Джошуа пък твърди, че е възвърнал инстинкта си на убиец. Новата ми психическа нагласа е спокойствие, хладнокръвие. Като на убиец, за това става въпрос. Леденостуден, да остана в момента, дисциплиниран, както убиец. Мястото ми е тук, заслужавам да съм тук. Това не е ново за мен. Всичко, което правим, е в името на славата. По този начин искам да подхождам към тренировъчните си лагери оттук нататък. Боксът е доста деликатна материя, психически. Физически е едно нещо, но това има върхове и спадове. Искам ли да го направя? Достатъчно добър ли съм? Получавам ли възможностите, които заслужавам? Толкова много препятствия, но трябва просто да си кажеш, че точно тук ти е мястото, точно на върха. Ако не спираш да си го повтаряш, скоро ще се озовеш на позиция, която е само за величия, сподели британският боксьор във видео, което публикува.