Двубоят в Албания, при който почина Борис Станчов, е трябвало да бъде прекратен във втория рунд, твърди треньорът на съперника на българския боксьор - Зеф Гьони. Според албанския специалист са направени две основни грешки, за да се стигне до смъртта на българина, участвал в сблъсъка с името на братовчед си Исус Величков. Първата - треньорът не е трябвало да допуска на ринга боксьор с чужда самоличност.

Втората грешка беше във втория рунд, когато устата на боксьора започна да кърви. Тогава треньорът трябваше да спре мача. Починалото момче не е паднало на земята от ударите. Сърцето му спря, каза пред bTV Зеф Гьони. Обвиненията са към Венцислав Георгиев, който е мениджър и треньор на Борис. Непосредствено след инцидента той твърдеше, че не е знаел, че неговият състезател играе с чужда самоличност. Позицията на Исус Величков обаче е напълно различна. Той е сигурен, че мениджърът е бил напълно информиран за измамата.

Близки на починалия боксьор: Треньорът е виновен, Борис му е казал, че не се чувства добреЗакарахме го в Бърза помощ. Влизаше и излизаше в съзнание и след това казаха, че е починал, заяви мениджърът на боксьора

Починалият боксьор изпил три виагри преди мачаТова станало ясно при обиска на вещите на Борис Станчов