Българският боксьор, който в събота издъхна на ринга в Албания, е играл с чужда самоличност. В официалното съобщение от Българския професионален боксов съюз е за смъртта на Исус Величков. Оказва се обаче, че мъжът на ринга е друг и е използвал чужди документи и лиценз, предаде Нова телевизия.С него на мача е неговият мениджър и треньор - Венцислав Георгиев. „Притекох се на помощ, викнахме линейка, закарахме го в Бърза помощ. Влизаше и излизаше в съзнание и след това казаха, че е починал”, каза Георгиев. Така е обявена смъртта на Исус Величков.Оказва се, че Исус Величков е жив и здрав в град Сливница. Разказва, че починалият е Борис Станчов - негов братовчед.

 „Той ми каза, че няма да има ядове с личните ми данни. Каза, че ако се случи някакъв инцидент, ще кажа на треньора да си ми представи моите данни”, заяви Исус Величков. Според близки на починалият боксьор вина за инцидента носи треньорът. Те показаха клип, в който според тях боксьорът по време на мача казва на треньора, че не е добре. "Той е главният виновник, защото той пуска човек, който не е със собствени данни”, коментираха те. На въпрос защо момчето не е играло под собственото си име, те заявяват: "Не искам да имам много загуби на мое име, затова ще използвам името на Исус".

Мениджърът на боксьора обаче отрича. „Той по прякор е Боби Джи. Цял ден си задавам този въпрос защо не се биеш на твоето име, а трябва да се биеш на името на някой друг”, каза той. Даниел Дамянович, член на УС на Българския професионален боксов съюз, посочи, че съюзът също е бил подведен за самоличността на боксьора, още когато са му издавали лиценза да играе.

Борис изкарал 400 евро от фаталния бой, проверяват какво е пил преди мачаПодозират, че е излизал на ринга под името Исус в уредени мачове, които е трябвало да загуби