Обявеният за покойник Милчо Митов, чиято удивителна история TrafficNews.bg разказа, вече възкръсна и по документи. Съдът в Червен бряг го обяви за жив, а решението влезе в сила от петък. По ирония на съдбата становището е подписано от съдия Виолета Николова. Същият магистрат с подобно решение обявява преди четири години Милчо за мъртъв, само на базата на показанията на сестрата и сина на 64-годишния мъж. Без изобщо той да е обявен за издирване.

Как се случи след това - вижте в продължението на разследването на репортера на TrafficNews.bg Тина Ивайлова

 

 


Добрата новина за решението на съда завари Милчо в собствена квартира. Осигури му я млад мъж в Плевен, който предостави една от стаите на жилището, в което живее под наем.

Сега Милчо има дом, има топлина и много приятели. Няма обаче лична карта, тъй като заради липса на постоянен адрес не може да подаде заявление за нейното издаване.
Документът за самоличност е и спънката да бъде отворена банкова сметка на името на Милчо.

Млад мъж подслони възкръсналия Милчо от Плевен ВИДЕОTrafficNews.bg преобърна живота на бездомника за броени часове

20-годишният Юри, който подслони Милчо, гледал видеото за него в интернет и разпознал по кадрите къде се намира стълбището, къде бездомникът спи вече четири години. Куриозното е, че Юри и Милчо се познават от три години. Засичали се, говорили са, но младежът не предполагал, че възрастният мъж е бездомник.

Милчо пък си траел за удивителната му история.
Юри, който тренира борба, намерил възрастния мъж в 1 часа посред нощ и го завел у дома си.
Засега Милчо още няма мебели и печка, но пък добри хора вече са предплатили наема му. Получил е и куп дрехи и обувки.

Даже се почувствал знаменитост, след като 11-годишно момче го разпознало и поискало да се снима с него. "Обаче мен ме хвана срам и просто му отказах", признава Милчо.
Толкова е щастлив, че дори простил на съдийката, която го зачеркнала от живите.