Разследване на Тина Ивайлова разкри тайник със SIM карти на българската ало мафия в Румъния. В предаването „Неделята на  NOVA” беше показано как групата на Пламен Парушев–Стържито „работи” от румънския град Крайова.  

Бандата беше проследена как оставя 14 SIM карти и батерии за телефони в тайник край пътя. До момента полицаите, които разследват ало мафията, не могат да се похвалят с такъв удар. Екипът на Тина Ивайлова взе картите и ги предаде в плевенската полиция, която вече разполага с номерата. След това се върна в Румъния, за да остави всичко, както е било.

Преди това журналистическият екип хвана в крачка няколко групи ало измамници, наели апартаменти в Букурещ и Крайова, от които звънят на подбрани жертви в България.

Оказа се, че северната ни съседка продължава да бъде удобно убежище за родните телефонни измамници, въпреки съвместните операции на нашата и румънската полиция срещу този вид престъпност.

През април тази година  с общи усилия беше разбита една от най-големите групи за ало измами- на Борислав Димитров-Бобито, успяла да „заработи” над 2 милиона лева. Шестима от тарторите бяха арестувани в Румъния, а след това екстрадирани у нас.

Четири месеца по-късно се проведе още една мащабна акция срещу ало мафията в Левски. Задържаната банда на Димитър Серафимов-Келеша и сина му също е действала от Румъния.

Сега Тина Ивайлова и нейният екип откриха отново стари познайници в покрайнините на Букурещ. Този път Янко Янакиев-Яни и Петър Алексиев-Трепача са се отказали от хотела до пазара „Червения дракон”, където бяха засечени преди две години. Сега те са наели апартаменти в крайните квартали на румънската столица, стана ясно от репортажа в "Неделята на NOVA".

Групата на Янко Янакиев-Яни бърза да се прибира в България,  защото са успели да прилъжат възрастна жена от София да даде 200 000 лева.  Притеснени от  софийския номер на автомобила на NOVA телефонните измамници бягат с бус. Освобождават бързо хотелите, които са наели. Оставят една от колите си в Букурещ. Действието се развива за няколко минути. 

 На около 300 км от румънската столица - в Крайова, екипът на NOVA открива още две банди от ало мафията.

Първата група е от село Камен и включва Димитър Парушев, Атанас Янков и Топчо Янакиев. Втората група е от Ветово и се оглавява от  Пламен Парушев-Стържито,  подпомаган от Янко Димитров и Пешо Димитров. Именно по техните следи тръгва Тина Ивайлова , за да стигне до тайника със SIM-картите.  Впоследствие ще стане ясно, че ало измамниците минават границата, без това да бъде отбелязано някъде. Тарифата да не те чекират е била 200 евро.

Вижте уникални кадри за телефонните измамници в разследването на Тина Ивайлова в предаването „Неделята на NOVA”.

 

Намериха цяло златно имане в мазето на боса на ало мафията Келеша, търсят с металотърсачи ощеПреди полицейската акция в Левски ромският клан делял цяла нощ пари след погребение