Тарторът на банда за ало измами Димитър Серафимов-Келеша, който беше задържан при масираната полицейска акция в град Левски тази сутрин, е криел в мазето си цяло златно имане, научи TrafficNews. "Имаше от пендари до огърлици, гривни и други бижута, които са взети от жертвите на телефонните измами", разказаха участници в обиска на дома на ромския бос.

В момента униформени претърсват с металотърсачи и двора на Келеша, защото имат подозрения, че там има още тайници. В огромната къща на Серафимов са намерени и иззети и голямо количество пари в левове и евро. Вероятно част от тях са от наследството на бащата на Димитър, чието погребение е било вчера.

Целият клан на Келеша се препитава с телефонни измами от години, а жертвите им са в цяла България. 

Пред полицията обаче братът и жената на Димитър твърдят, че той се прехранвал от заведението, което въртял. Версията им обаче се приема с насмешка дори от местните хора.

Полицаите започнаха да изкарват от двора луксозния автопарк на ромската фамилия, която включва "Мерцедес", "Ауди А6" и други лимузини. Очаква се коисията КПКОНПИ да поиска конфискуване на имуществото на ало измамниците.

Сред арестуваните е друг виден телефонен измамник от Левски- Атана Димитров, известен с прякора Майтапа.

Екип на ЧЕЗ пък се възползва от полицейската акция, за да спре тока на къщата на Серафимови заради неплатени сметки. Досега не смеели да го направят заради заканите на ромите. 

Акцията в Левски, която започна по тъмно, продължава с претърсвания и арести. На място е зам.- главният прокурор Иван Гешев и шефът на Националната полиция Христо Терзийски, който по-късно ще дадат брифинг.

Спряха тока в къщата на Келеша, арестите в Левски продължаватВ дома са намерени голяма сума пари, злато и златни пендари

Наблюдавали бандата на Келеша от месеци, претърсват и къртят шкафове в ЛевскиОрганите на реда нахлуха в 9 ромски къщи, има задържани и други тартори на ало измамници

Левски осъмна блокиран, започна лов на телефонни измамнициПолиция и жандармерия нахлуха в града, арестуваха Келеша и Майтапа