Пловдивските полицаи разбиха нови два бардака след разследване на Glasnews.bg. В ареста са седем души-четирима мъже криминално проявени и три проститутки. Всички те бяха задържани в четвъртък през нощта от служителите на отдел „Криминална полиция“ към ОД МВР-Пловдив. Вижте кадри от разбитите бардаци и арестите в GlasNews.bg.

Първоначално бяха задържани две жени-една от които с малко дете, сводник и таксиметров шофьор. В последствие една от жените бе освободена заедно с таксиметровия шофьор. Всички те обитаваха бардак на улица „Марица“.Арестувани бяха след светкавична реакция на криминалистите от Пловдив, точно когато  напускаха мястото, в което преди това предлагаха сексуални услуги. Екипът ни разполага със записи как точно работят те на този и на други адреси. Една от жените -32-годишната Тодорина Василева вече ви я показахме в нашето разследване. Показахме ви и бардака, в който работеше тогава. Той се намира на улица „Драган Цанков“.

Сега открихме Тодорина на улица „Марица“. По наша информация тя е от ботевградското село Врачеш. Омъжена е за сводника си и работи от години като проститутка. Освен на собствен терен преди пандемията, жената е работила  по стриптийз барове в няколко курортни градове.Сводникът й не бе задържан, но в ареста е друг сводник от същия бардак –Марин Иванов на 40 години, също от село Врачеш.

В четвъртък вечерта пловдивските криминалисти разбиха още един бардак на улица „Райна Княгиня“. Там бяха задържани две жени- 31-годишната Фиданка Алексова и Нина Скерлетова на 45 години. Екипът ни разполага със записи и за тях, които доказват, че извършват незаконни сексуални услуги. В ареста са и техните сводници, както и шофьор който работи с тях.  Това са Георги Найденов на 34 години от София, Николай Димитров -54 годишен също от София и Ивайло Михайлов на 42 години от град Долни Дъбник.

След претърсване бяха иззети множество мобилни телефони. Открити бяха и наркотици. Образувани са две досъдебни производства. По-късно днес се очаква Районна прокуратура –Пловдив да даде брифинг с подробности за това дали ще бъдат повдигнати обвинения на задържаните.

Само преди няколко дни отдел „Криминална полиция“ към ОД МВР-Пловдив разбиха още един бардак след разследването на екипа ни. Задържани бяха две проститутки, сводник и шофьор. Съдът ги остави в ареста за постоянно.  

Вече ви разказахме в две части за един бизнес, който макар нелегализиран в страната ни, генерира близо половин милиард годишно. Бизнесът с проституцията.Срещнахме ви с десетки проституиращи жени.

Бизнес за милиони, или професия проститутка ВИДЕО

В трета част на разследването на Glasnews.bg –„Бизнес за милиони, или професия проститутка“ ще ви покажем: Кои са разбитите бардаци, кадри от арестите и как се стигна до тяхното задържане.

Проститутките не са сами. Отчитат се и делят. Кои са хората, за които работят? ВИДЕО

След разследване на Glasnews.bg: Разбиха бардак, задържаха сводник и проститутки

Арестуваните за сводничество в Пловдив пристигнаха закопчани в съда! ВИДЕО