В началото на тази година ви разказахме  абсурдната история на Милчо Митов, който бе обявен за мъртъв. Открихме го в окаяно състояние, но жив на улица в Плевен. Постоянният му адрес беше под едно стълбище отвън до панелен блок. Месецът беше януари, зверски студ.

Тогава Милчо имаше издаден смъртен акт. Разказа ни,  че от пет години е обявен за покойник по документи, а според сестра му  и собствения му син е мъртъв още 1994 г.

64-годишният мъж разбрал за преждевременната си смърт, когато случайно полицаи го спрели в Троян за проверка и му поискали личната карта. Милчо обаче обяснил, че  няма никакви документи, защото срокът на тяхната валидност е изтекъл.  А той нямал пари да ги поднови. Когато си казал пред полицаите ЕГН-то, те изумени констатирали, че то е на мъртвец според регистрите на МВР. Така Милчо Митов стигнал до полицията в Плевен. С необичайната молба към шефа на регионалната дирекция на МВР: „Господин директор, моля да бъда съживен“.

Когато екипът ни се свърза с Милчо Митов , битката за възкресението му беше започнала. Часове, след като Trafficnews публикува потресаващата история на Милчо, той  имаше дом, топли дрехи и храна. 19-годишният Юрий от Плевен го подслони. Междувременно в социалната мрежа стотици хора от Плевен и страната се организираха да помагат. Няколко дни след  това мъжът възкръсна и по документи.

Близо година след щастливата развръзка  се срещнахме с Милчо, за да се уверим, че всичко е наред. Намерихме го в отлично здраве.  Споделя, че е доволен и благодарен за това, че животът му се подрежда.

Видео:

Ето какво каза Милчо Митов пред екипа на Trafficnews.bg

-Стана ли животът ти малко по-добър?

-О, да. Много по-добър. Няма база за сравнение. Работа си имам, дом. Няма го оня живот като куче.

-За 2020 г. какво ще си пожелаеш?

-Да съм здрав. Още по-добре да бъда.  И всички хора добри, да са живи здрави! Няма студ, няма мраз вече…

-Продължаваш ли да четеш?

-О, да. И сега даже нося книги, торбата ми е пълна. Обичам да чета.

-Разкажи ми за това…Имаш колело. Обикаляш България, до къде стигна това лято?

-Плевен–Доспат с колелото. През Троян-Кърнаре, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище. Имам палатка, риболовен билет, всичко.

-Щастлив ли си?

-Разбира се. Каквото беше, беше. Остана за миналата година. Сега ще гледаме само напред.

-Простил ли си?

-Да, да. Заради сина ми…

-Отказа ли се от делата за наследство?

-Да, заради сина ми. Защото сестра ми го е подлъгала…

-Възкръсна през 2019-та?

-Да. Дори, когато четях документа от съда в Червен Бряг, просто не вярвах. Ама е факт. Пише: ЖИВ!

-Сега за какво си мечтаеш?

-Да си купя една къщурка, да си завъдя животинки и да си гледам старините.Чудя се как съм изкарвал на студа, и сега как съм… Може би си имам още дни. Затова само напред! Зодия овен съм. Затова само напред с рогата.

Нека си припомним как преди една година открихме Милчо Митов:

ОБРАТ: Възкръсналият Милчо възкръсна и по документи - вижте как ВИДЕОСъдийката, която го обяви за покойник, сега го върна при живите

РАЗСЛЕДВАНЕ на TrafficNews: Покойник от пет години възкръсна в Плевен ВИДЕОСъдът обявил Милчо Митов за мъртвец по показания на роднините му, които искали да му вземат къщата