Тържествена промоция на студентите, обучаващи се във Факултет по Обществено здраве, се проведе в Медицински университет-Пловдив.

От завършващите 129 дипломанти, 69 души завършиха специалност „Медицинска сестра”, 17 души завършиха специалност „Акушерка”, а 43 души завършиха специалност „Управление на здравните грижи - магистър”.

„Убедена съм, че пред вас са много предизвикателства, но също така вярвам, че  това, което ще ви накара да останете в страната ни и да надграждате професионалното си развитие, е любовта към вашите близки, осъзнатата отговорност, че вашето милосърдие е нужно като запалената свещ в тъмнината”, заяви ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева по време на тържествената промоция. 

Деканът на Факултета по Обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева съобщи, че това са специалности, които са  особено важни за българското здравеопазване. Интересът към тях е много голям, но обучението изисква сериозна работа. 26 от завършващите дипломанти са с отличен успех. 

„Бъдете отдадени на професията си и на нещо по-велико от самите вас, за да бъдете удовлетворени от себе си. Вие може да направите живота на другите по-добър и по-красив и така да бъдете горди от себе си! Вярвайте, че можете! Само тогава успехът ще бъде винаги с вас”, пожела на завършващите ректорът проф. Мурджева. 

През учебната 2020/2021 година МУ-Пловдив предвижда обучение на 100 медицински сестри.