ГЕРБ може да свали подкрепата си от председателя на Общинския съвет в Пловдив, това заяви пред залата кметът Иван Тотев на днешната сесия. Той бе видимо ядосан от изказвания на Петкова, която на няколко пъти вметна различни фрази при дебатите за концесията на стадион „Христо Ботев”.

По време на пререканията между Божидар Здравков от ДСБ с почти целия общински съвет за Колежа, на няколко пъти се споменаваше демокрацията, комунизмът и различните им щрихи и политически оттенъци.

Петкова не остана безучастна и на няколко пъти изрази мнението си с думите „Такава ни е демокрацията”, „Това за пореден път затвърждава, че всички сме тръгнали от партията майка”, „То има ли дясно и ляво в България?”.

През цялото време кметът стоеше до Петкова и слушаше дебатите. След като взе думата, за да обясни за концесията, Тотев първо се спря на поведението на председателя на Общинския съвет. Той заяви, че не за първи път се правят подобни изказвания от страна на Петкова, с които се внушава, че управлението не е дясно и демократично.

„Искам категорично да заявя, че Пловдив и България се управляват от ГЕРБ, която е дясна и демократична партия. Ако г-жа Петкова продължава с този тип изказвания, то ГЕРБ може да свали подкрепата си от нея и да тръгне към избор на нов председател на Общинския съвет”, каза Тотев.