Която и партия от досегашните коалиционни партньори да получи третия мандат, тя трябва да опита да направи правителство. Това каза зам.-шефът на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Официална писмена покана за разговори с ПП не сме получавали. Устно мога и аз да ви отправя, но какво от това? То си има правила и приличие. Но и да бяха изпратили такава вчера, щеше да е много, много закъсняла в ситуацията, в която ПП сами се поставиха, коментира Йорданов.

Продължават да нямат и ще продължат да търсят, и ще продължават да нямат, каза още той за това ще има ли ПП подкрепа от депутати от ИТН. Според него “Промяната” е трябвало да проведат нормални разговори с партиите. 

Човек не трябва да е гений да се сети, че щом смятат, че наши депутати могат да са техни партньори, трябва да изпратят покана до нас и да проведем нормален разговор. Както и Асен Василев и Кирил Петков да не са в правителството. Това беше повече от ясно, каза той. Според него която и партия да получи третия мандат, няма да постъпи по този “глупав” начин като ПП и ще изпрати покани до другите партии.

Какво значи бихме ли взели третия мандат? Това го решава президентът. Но всяка партия, която го получи, е длъжна да опита правителство, категоричен е той.

Ние нямаме проблем с ПП. Проблемите се казват Кирил Петков и Асен Василев заради едноличните решения, които вземаха и нарушаването на коалиционното споразумение. Те развалиха коалицията, не знам защо казвате, че ние сме я развалили. Ние четири месеца казвахме, че се нарушава коалиционното споразумение. Теоритично на третия мандат могат да се водят нормални разговори, посочи Йорданов.

Петков и Василев не ги виждам като бъдещи министри. Виждам си ги като ръководители на ПП, каквито са си и нас това не ни интересува, категоричен бе той.