"Току-що ПП, ГЕРБ, ДБ и ДПС приеха френското предложение за Северна Македония. И какво стана сега - имаме нова коалиция. Това е направо сюрреалистично. Буквално до вчера за Кирил Петков и за Христо Иванов да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът ГЕРБ и ДПС трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България".  С тези думи председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов аргументира отрицателния си вот за вдигане на ветото над Република Северна Македония. Той заяви към народните представители, че чуват неговия глас, който говори с думите на Слави Трифонов.

"Днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати, за да махнат ветото на Северна Македония, защото така в поискала Франция", продължи той. 

"Българите в Македония, езика на омразата и факта, че не признаваме македонския език, нямат значение. Важно е да сме по-тихи от водата и но-ниски от тревата, за да не разсърдим великите сили. Както винаги. Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такива са времената в които живеем и явно всеки трябва да вземе своето лично решение. Аз моето решение го взе и днес стана ясно защо!“.