До момента в областна администрация се е кадрувало по партиен принцип, без заслуги – за да се купуват гласове. Това заяви в ефира на бТВ областият управител на Пловдив Йордан Иванов.

На въпрос какво смята за заявката и мотото на новото правителство за нулева толерантност към корупцията, той заяви , че не е възможно да се постигне нулева корупция. Това, което е възможно обаче, и трябва да се търси е нулева толерантност на властта към корупцията, допълни Иванов.

„Аз съм най-острия критик на кмета на Пловдив в качеството ми на заместник-председател на Общински съвет. Поел съм отговорност да не привиквам кметове на килимче. Затова ще посетя всеки един кмет на територията на Пловдив Област, за да обсъдим кое е най-доброто за хората и заедно с централната власт да търсим решение за проблемите им“, заяви Иванов в отговор на това как се управлява заедно с партия, което е той опонент.  

Един от примерите за нулева толерантност към корупцията, която е вложил в управлението си като областен управител, той определи дигитализацията.

„Само за пет дни откак бях на поста, преминахме на електроннен документооборот. Всички служители имат електронни подписи. Единствените хартии, които се размотават из управата, са актовете, за които законът ни задължава да се на хартия. Чакаме законови изменения, за да преминем изцяло в електронен вариант“, поясни Иванов.

Относно отпадането на зеления сертификат, Иванов смята, че тази мярка ще се отрази положително на икономиката в Пловдивско. Според него предприетите здравни мерки са дали резултат, но това е повлияло върху работата на част от фирмите в Пловдивско. „До момента на бизнеса е пречело беззаконието, затова ще налагам законност навсякъде, където мога“, добави той.

 Уважавам решението на младежите в ДСБ да се саморазпуснат, но не го разбирам, заяви заместник-председателят на ДСБ . Миналата седмица Младежкият клуб към партията обяви, че спира да съществува заради неразбирателство с ръководството. По думите му той се е присъединил към ДСБ, когато е бил на 21 и му е отнело 15 години, за да се издигне в партията. „Вярвам, че е правилно да стоиш в една организация и да я променяш отвътре. Самият аз се бунтувах в хода на времето назад, но стоях там и защитавах моите позиции“, заяви Иванов.