Министърът на отбраната Драгомир Заков е сред имената, които от партията обсъждат за кандидат-премиер, който да вземе утре мандата от президента Румен Радев. Това твърдят депутати часове преди ръководството на "Продължаваме промяната" да се събере, за да обсъди вариантите.

Сваленият парламентарен шеф Никола Минчев е сред имената, които се споменават и от съпартийците му, и от останалите политически формации като диалогичен човек, пише 24часа. Това признание за личните му качества направиха дори от ГЕРБ, ДПС и ИТН в дебата по оставката му, инициирана от партията на Слави, която пък се превърна в генерална репетиция за вота на недоверие, свали кабинета "Петков". 

БСП остана непреклонна, че се връща на масата за преговори с ПП само ако чуе друго име за премиер вместо това на Кирил Пеков, когото соцлидерката Корнелия Нинова обвини в еднолично решение за прогонването на 70 руски дипломати.

Обсъждаме и други имена, потвърди шефът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Според запознати самият той също бил сред обсъжданите. Гюров бе кандидатът на "Промяната" за шеф на БНБ срещу Любомир Каримански, но впоследствие  бе оттеглен в опит и ИТН да направи същото.

Новото име е на Заков. За такъв вариант съобщава и сайтът "Офнюз". Военният министър бе представител на България в НАТО и бе повикан от Петков да замени Стефан Янев, прогонен заради отказа му да назове "война" руското нахлуване в Украйна. Освен безспорен експерт, Заков е и опитен дипломат, ползва се с доверие на Запад, а и не е фокусирал критиките на опозицята, откакто зае поста преди повече от 3 месеца.